Licensed Greencraft Traditional Alexandrian Craft Wicca

Merry Meet heksen en gelijkgestemde zielen.

Hier is ie dan eindelijk! De uitnodiging voor de komende GWC. De zevende alweer. Hieronder vinden jullie wat meer informatie over het programma en hoe je kan inschrijven. De GWC gaat dit jaar door op zaterdag 26 januari 2019 en we maken deze keer Tongeren onveilig ;)

Programma

Samenkomst om 10u aan het Gallo-Romeinsmuseum in het centrum van Tongeren (Kielenstraat 15, 3700 Tongeren). Afhankelijk van het weer zal dat in of voor het museum zijn. Parkeren kan in een van de betalende parkings in de stad of op een gratis parking aan de rand van de stad. Check https://www.tongeren.be/parkeren voor de mogelijkheden. De gratis Parking “Sportpark De Motten” met ingang op de hoek van de “Kastanjewal” en “Dijk” is bv max 10 minuutjes stappen van het museum. Check wel steeds even de opgegeven site voor de laatste stand van zaken.

We krijgen in het museum een gegidste rondleiding van de tijdelijke tentoonstelling Stonehenge: voorbij het mysterie. Daarna is er nog wat tijd om deze tentoonstelling op eigen houtje verder te bekijken. Toegangsticket en bijdrage voor de gids samen komt op €11 pp. Honden mogen helaas niet binnen in het museum.

De lunch vindt plaats rond 12u30 in de jeugdherberg Begeinhof (Sint-Ursulastraat 1, 3700 Tongeren). Voor €6 pp kan je kiezen tussen een kleine spaghetti bolognaise of een kleine vegetarische pasta napolitane. Drank kan je zelf naar keuze aankopen. Hondjes mogen gerust mee naar binnen.

In de namiddag trekken we dan naar het nabijgelegen natuurdomein De Kevie voor een rustige wandeling van 2,6 km, uiteraard met de nodige stopmomenten. Honden mogen mee, maar moeten aan de leiband!

Inschrijven

Kom je graag mee schrijf je dan in via het online inschrijvingsformulier op Inschrijving GWC.Als je inschrijving goed is toegekomen, krijg je (misschien pas na een paar dagen) een bevestigingsmailtje van Nymphaea.

Omwille van de maximale capaciteit van de gidsen in het museum is de grootte van de groep wel beperkt tot 75 man. Het spijt ons zeer, maar de 76e inschrijver zal dus een berichtje krijgen dat hij op de reservelijst komt te staan. Vergeet dus zeker niet op tijd de centjes over te schrijven vóór vrijdag 18 januari 2019, anders gaat je plekje misschien naar iemand anders. De bankgegevens zijn zoals altijd:


Greencraft Creations
IBAN: BE35 7310 3970 8337
BIC: KREDBEBB

We duimen voor echt winterweer en kijken uit naar jullie komst!

Blessed Be en groetjes

Chonsoe, Albijon en Nymphaea.

Boomwandeling Coven Corvus.

Coven Corvus is opnieuw gestart met boonwandelingen. Omgeving Bulskampveld in Beernem, tweede dinsdag van de maand, mailen naar elhaz@live.com

Pubmoot Pagan Federation België.

<

De Belgische afdeling van de Pagan Federation organiseert een aantal keer per jaar een Pubmoot in Leuven.

Mededeling van David Dom, New Order of Druids.

Nachtuil houdt zich heden bezig met het verspreiden van gevaarlijke pseudowetenschap die mensen schade kan berokkenen. Hij is begonnen met het verspreiden van de hoax dat soursop/zuurzak/graviola 10,000x sterker kanker kan bestrijden dan chemotherapie. Die informatie is totaal onjuist en heel misleidend, het geeft kankerpatiënten (en familie/vrienden van patiënten) valse hoop, en het spoort hen aan om een vrucht te eten die potentieel nadelig is, om volgende redenen: De vrucht wordt afgeraden door wetenschappers, aangezien het actieve componenten bevat die het zenuwstelsel aantasten en beschadigen (met symptomen als gevolg gelijkaardig aan die van Parkinson). De vrucht is verboden te importeren, en dus is het bijgevolg illegaal om deze te importeren. Mensen die dit toch proberen, zullen wellicht hun bestelling nooit ontvangen en bovendien ook nog eens beboet worden.

Ondanks tal van waarschuwingen, blijft De Nachtuil/Ronald Cypers steevast zijn misleidende informatie verspreiden op zijn website en op Facebook.

De website "De Nachtuil" bevat misleidende en zelfs gevaarlijke informatie betreffende bepaalde planten/vruchten, en wordt daardoor best vermeden.

Aan het Stadsbestuur Nieuwpoort.

Geachte Burgemeester,

Beste College,

Als wicca-vereniging, Greencraft genaamd, zijn wij zeer blij verrast met het eerherstel dat u uitsprak voor de ter dood veroordeelde "heksen" uit de 17e eeuw. In onze moderne tijdsgeest krijgt hekserij stilaan terug meer respect en groeit het besef dat het woord "heks" eigenlijk een positieve lading draagt. Heksen van vroeger en nu vereren de natuur, zowel binnen als buiten de mens. Hierdoor trachten ze de essentie van de wereld waarin ze leven maar ook van het groter universum te vatten. Met deze kennis en kunde hebben heksen doorheen alle tijden steeds geprobeerd hun medemens te helpen. De wrede heksenvervolgingen moeten spijtig genoeg in een "religieus machtskader" geplaatst worden. Bloedvergieten omwille van overtuiging is een oud zeer dat de mensheid nog steeds meedraagt. Daarom vinden wij het eerherstel dat Nieuwpoort uitsprak symbolisch zo waardevol. Wij willen u in naam van de hedendaagse heksengemeenschap en in het bijzonder in naam van Greencraft Creations vzw danken voor deze mooie daad. U heeft ons een warme glimlach en een traan van geluk geschonken!

Vriendelijke groeten en wees gezegend!

Cindy Martin, voorzitter Greencraft Creations vzw.

Wie graag naar de boomwandeling in Ekeren komt op de 2de vrijdag van de maand mag mij contacteren:

Ook via GSM: +32 (0)475 23 21 20

Blessed Be;

Wizard Merlyn Star

Coven Archania.

Coven Archania is werkzaam in Oost-Vlaanderen, De Klinge en staat onder leiding van Merlijn. Coven Archania staat onder bescherming van het Hert en de Maretak. Coven Archania biedt opleiding aan.